کارگردان فیلم سینمایی «دادشاه» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: معتقدم مسأله فیش های حقوقی نجومی مدیران دولتی، فساد گسترده اقتصادی، پول های کثیف، قاچاق، انحصار واردات در کشور و امثالهم جزو مواردی است که سینما باید به عنوان یک رسانه مهم و تأثیرگذار به آن ها بپردازد اما متأسفانه سینما از زمانی که در کشور ما شکل گرفت تا به امروزه همواره در پرداختن به این قبیل مسائل دچار مشکل بوده است.
وی ادامه داد: ما اگر به تاریخچه سانسور در کشورمان نگاهی بیندازیم متوجه می شویم که مسئولان وقت وزارتخانه های فرهنگ و هنر و ارشاد اسلامی از آنجا که هدف اصلی شان نگهداری از مناصب و میزهای شان بوده است هر روز دایره سانسور را گسترده تر کرده و مانع اکران و نمایش و حتی تولید آثاری شده اند که معضلات بزرگ و فسادهای دولتی را دستمایه تولید خود قرار داده بود.
کاوش خاطرنشان کرد: این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان مانند آمریکا همواره فیلم هایی می سازند که در آن ها نقد اجتماعی و سیاسی جریان دارد و اتفاقاً این آثار تبلیغی برای نظام ها و حکومت های شان نیز می شود اما ما در کشورمان هیچ گاه به درستی نتوانسته ایم نسبت به این مسائل ورود پیدا کنیم.
کارگردان فیلم سینمایی «پرواز در قفس» سپس با بیان اینکه سانسورچی های سینما نباید مانع از پرداختن به معضلات و مشکلات اجتماعی شوند اظهار داشت: ما باید امروز در سینمای کشورمان به این مسأله بپردازیم که چطور یک معلم از حقوق پایه وزارت کار که به تازگی از ۷۰۰ هزار تومان به ۹۰۰ هزار تومان در ماه ارتقا پیدا کرده استفاده می کند اما در عوض پدر یکی از همان شاگردان معلم که منصب و پستی دولتی دارد از حقوق های نجومی چند صد میلیونی که در واقع حق مردم و پول بیت المال است بهره مند شده و خود را فربه تر می کند؟
این فیلمساز کشور تأکید کرد: این کنتراست عجیب در مسأله حقوق افراد جامعه می تواند زمینه ساز تولید ده ها اثر سینمایی و تلویزیونی شود و سینماگران اجتماعی ما اگر دغدغه پرداختن به موضوعات روز را داشته باشند قطعاً بهتر از این موضوعات برای تولید آثار سینمایی نمی توانند پیدا کنند.
وی افزود: البته از آنجا که برخی مدیران فرهنگی ما بیش از آنکه ب انقراض حکومت فکر کنند به انقراض میزهای مدیریتی شان می اندیشند دور از انتظار نیست که نگذارند هیچ فیلمسازی نسبت به این مسائل واکنش نشان دهد.
کاوش در خاتمه این گفتگو ابراز داشت: ما منتظر برخورد قاطعانه مسئولان ذیربط با این قبیل مدیران دولتی هستیم و خواهان آنیم که عدالت در دولت رواج پیدا کند و به جای آنکه تنها بخش اندکی از نزدیکان به سران دولت بتوانند از مواهبی برخوردار شوند همه افراد جامعه بتوانند به صورت یکسان و عادلانه از این مواهب بهره مند شده تا جامعه ما به سوی رشد، پیشرفت و تعالی برود.
ارسال نظر